Impala Forums banner
41 - 59 of 61 Posts
Myślałem, że 06-09 SS był szybszy?

Liczba biegów tak naprawdę nie ma znaczenia. Oczywiście elektronicznie ograniczony, ale oczywiście ogranicznik musiał zostać usunięty również w modelu testowym 3.6, więc powiedziałbym, że SS był szybszy.

Mam na myśli to, że niektóre samochody są "ograniczone do czerwonej linii" jeśli chodzi o prędkość maksymalną, a nie ograniczone. Jestem prawie pewien, że SS był ograniczony do czerwonej linii, co oznacza, że zabrakło mu najwyższego biegu, aby jechać szybciej z 4-biegową automatyczną skrzynią biegów.

Chodzi mi o to, że niektóre samochody są "ograniczone do czerwonej linii" jeśli chodzi o prędkość maksymalną, a nie ograniczone elektronicznie. Jestem prawie pewien, że SS był ograniczony do czerwonej linii, co oznacza, że zabrakło mu najwyższego biegu, aby jechać szybciej z 4-biegową automatyczną skrzynią biegów.
Czy w ogóle patrzyłeś na przełożenia?

Prędkość maksymalna 251 km/h dla 06 SS. 5.3L Bez ograniczeń.

2006 Chevrolet Impala SS - Road Test - Car Reviews - Car and Driver

Z Car and Driver:

Pomimo wybryków przeciążonych opon, gwałtowne przyspieszenie wciąż przyprawia kierowcę o zawrót głowy - przynajmniej przez pierwsze kilka przejazdów. Z pewnością nie możemy polemizować z tego rodzaju osiągami w przypadku rodzinnego sedana, który zaczyna się od 26 990 dolarów - mamy czas od 0 do 60 mil na godzinę wynoszący 5,6 sekundy, ćwierć mili w 14,2 sekundy przy 163 km/h, a nieograniczona prędkość maksymalna wynosi 248 km/h. Ku naszemu zaskoczeniu SS okazał się o 0,1 sekundy szybszy od 0 do 97 km/h i na ćwierć mili niż identycznie napędzany, ale lżejszy o 60 kg Grand Prix GXP, który testowaliśmy zeszłej jesieni.

Discussion starter · #52 ·
Byłem zajęty i nie byłem online. Nie zdjąłem ogranicznika obrotów... tak naprawdę nie ma potrzeby, ponieważ nie musiałem przekraczać 120 LOL... i teraz mam samochód do domu, ponieważ jestem w gotowości... więc nie potrzebuję żadnych dodatkowych zabawek. Poza tym było to około 400 jardów, a nie 300, przepraszam. Poza tym to nie jest nielegalne, jeśli jestem w pracy i wykonuję swoją pracę. Zawsze jestem w pracy.

Mój 2007 3.9L LTZ wyłącza się przy 121MPH. Kiedyś ścigałem się na torze i potrafię radzić sobie z samochodami (nie potrzebuję krytyki) i jestem na Florydzie, gdzie nasze drogi są również pasami startowymi (właściwie jeździłem z moim tatą po pasie startowym wahadłowców, przed 9/11) .. kiedy masz 40 mil prostej drogi i żadnych samochodów przez wiele mil, musisz się dobrze bawić.. to powiedziawszy, mój samochód wymaga nowej skrzyni biegów, więc tak, szybka jazda marnuje paliwo i na miłość boską, nie rób tego w ruchu ulicznym.. miałem przebitą oponę przy około 100MPH (to normalne na Florydzie na autostradzie) i poczułem to dopiero, gdy zmniejszyłem prędkość do 75MPH.. dzięki Bogu to była tylna opona i samochód z napędem na tylne koła (wtedy nie Impala).. edytuj moje zdjęcie ma ponad 14 lat.. po prostu mówię.. cholera Google..

Jesteśmy po prostu zmęczeni tym, że dzieciaki chcą robić milion mil na godzinę w swoich impalach lol drogi są wystarczająco niebezpieczne.
To znaczy, że mój impala jest moim rodzinnym samochodem i mam go zamienionego na ls, i po prostu próbuję zwiększyć swoją prędkość maksymalną, ponieważ jest to nie tylko mój rodzinny samochód, ale także mój samochód do drag racingu na torze. Jeżdżę po ulicy jak człowiek, ale po prostu chcę móc jechać szybciej, to nie tylko kwestia bycia 18-latkiem, który chce się po prostu dobrze bawić tam, gdzie jest to bezpieczne, wiesz 😁

Dostałem mojego Impalę z 06 roku na ograniczeniu do 107, zanim było to zabawne i szybkie, aby osiągnąć 107, to było zanim osiągnąłem przebieg 237 tys. km, czekaj, nie, to było kilkaset mil wcześniej, osiągnąłem 107, ups, może coś uszkodziłem wtedy 😂

41 - 59 of 61 Posts