Impala Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
We have a 2015 Impala that my wife drives daily. Recently it's gotten to where it kinda stumbles/hesitates/shimmy's when you slow down behind a vehicle and apply throttle. Sometimes it does it from a stand still as well. I've hooked it to my scanner and it doesn't show any codes, any misfires, etc. I decided to try cleaning the throttle body and cleaned it best as I could. However, I noticed that the intake sucks vacuum through the threaded insert for the engine cover. I'm assuming that intake is bad, doesn't make sense why it would suck vacuum through a bolt hole but 馃し
This is the bolt I'm talking about....

Automotive tire Wood Grey Sculpture Water
 

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter · #4 ·
The bolt head for my 2014 Impala 2LTZ (purchased new - original bolt) uses a T-30 socket to install / remove the bolt.

The bolt head in your picture looks like it is damaged, perhaps from overtightening?

If you are positive the hole is sucking air (how do you know?) - you may want to use high temperature epoxy to seal the hole and not use the bolt.

It's the bolt the dealer installed when we bought the car. It holds the engine cover on. I know it's pulling vacuum because you can hear it and when you cover the hole with your finger you can feel it. I put some silicone around it but didn't make a difference. I'll grab some starting fluid this afternoon and check the intake and hoses the best I can for a vacuum leak. If I can't find anything I'll let the dealer look at it and diagnose the issue because apparently I'm not smart enough to figure it out 馃槀
 
1 - 3 of 3 Posts
Top