Impala Forums banner

1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #1
My 2000 chevy impala service vehicle soon light is on. First the low coolant light came on for about a month now. My coolant is not low and i replaced the sensor. I flushed out the old coolant.
I put a code reader on and it comes up nothing.
Any thoughts?
 

·
Registered
Joined
·
622 Posts
The device vehicle soon light is for a non emission related issue. The diagnostic codes, I believe, are usually stored in the BCM, Body Control Module. You'll need to get a hold of a dealer level scan tool to read the codes.

Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #3
The device vehicle soon light is for a non emission related issue. The diagnostic codes, I believe, are usually stored in the BCM, Body Control Module. You'll need to get a hold of a dealer level scan tool to read the codes.



Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
Ok thank you , ill take it to the dealer
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
These cars are notorious for having the Body Control Module fail in them. It happened in my car (2002 Chevy Impala LS) too. Its about a 400 job at a dealer.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #5
These cars are notorious for having the Body Control Module fail in them. It happened in my car (2002 Chevy Impala LS) too. Its about a 400 job at a dealer.
Maybe I'll get a friend then lol.
I'm just going to take it to a local mechanic.
Isit okay to keep driving it?
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Absolutely. I drove mine with a bad body control module for a few months. It was no problem. Are their any other things not normal happening to your car?
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #7
Absolutely. I drove mine with a bad body control module for a few months. It was no problem. Are their any other things not normal happening to your car?
The only thing i notice is that when i accelerate and turn the car kind of slips that's the only way i can describe it. I was told that it may be the transmission slipping.
My service vehichle soon is dinging every now and again.
Other than that all seems normal
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Transmission

The only thing i notice is that when i accelerate and turn the car kind of slips that's the only way i can describe it. I was told that it may be the transmission slipping.
My service vehichle soon is dinging every now and again.
Other than that all seems normal
The transmissions are also known to go out. Sometimes a rebuild others its a new transmission. Have you changed your transmission fluid and filter at all???
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #9
The only thing i notice is that when i accelerate and turn the car kind of slips that's the only way i can describe it. I was told that it may be the transmission slipping.
My service vehichle soon is dinging every now and again.
Other than that all seems normal
The transmissions are also known to go out. Sometimes a rebuild others its a new transmission. Have you changed your transmission fluid and filter at all???
No i haven't i was told that it was Checked 2 years ago and new struts were put on and the window mechanisms are new they said the Windows would slip.2 year old tires also.
Taking it tomorrow to a shop.
Auto zone read it but no codes came up and they are saying it's a oil change.
Ill keep a update on this after it gets looked at thisweekend.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
No i haven't i was told that it was Checked 2 years ago and new struts were put on and the window mechanisms are new they said the Windows would slip.2 year old tires also.
Taking it tomorrow to a shop.
Auto zone read it but no codes came up and they are saying it's a oil change.
Ill keep a update on this after it gets looked at thisweekend.
Keep me updated!
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #11
No i haven't i was told that it was Checked 2 years ago and new struts were put on and the window mechanisms are new they said the Windows would slip.2 year old tires also.
Taking it tomorrow to a shop.
Auto zone read it but no codes came up and they are saying it's a oil change.
Ill keep a update on this after it gets looked at thisweekend.
Keep me updated!
Checked and changed oil. Reset it service vehicle light and low coolant light still on.
Taking car to mechanic tommorrow morning.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Checked and changed oil. Reset it service vehicle light and low coolant light still on.
Taking car to mechanic tommorrow morning.
Could be a coolant level sensor going bad. That could be the root of your whole problem.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #13
The only thing i notice is that when i accelerate and turn the car kind of slips that's the only way i can describe it. I was told that it may be the transmission slipping.
My service vehichle soon is dinging every now and again.
Other than that all seems normal
The transmissions are also known to go out. Sometimes a rebuild others its a new transmission. Have you changed your transmission fluid and filter at all???
My mechanic said all is ok
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #14
I took it to the mechanic. He said the coolant sensor i bought was bad....it was bought a new one.
Light is out.
But the service vehicle light is still on i could not get a emmissions test i had to much gas in car.
I was told it's okay to use it.
The whole deal cost me 80$. For now
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
I took it to the mechanic. He said the coolant sensor i bought was bad....it was bought a new one.
Light is out.
But the service vehicle light is still on i could not get a emmissions test i had to much gas in car.
I was told it's okay to use it.
The whole deal cost me 80$. For now
Check your fuses. Especially the ones dealing with lighting. I know it sounds weird but I had a fuse go out in my car that caused one headlight to be dimmer than the other and it made my service vehicle soon light come on.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #16
I took it to the mechanic. He said the coolant sensor i bought was bad....it was bought a new one.
Light is out.
But the service vehicle light is still on i could not get a emmissions test i had to much gas in car.
I was told it's okay to use it.
The whole deal cost me 80$. For now
Check your fuses. Especially the ones dealing with lighting. I know it sounds weird but I had a fuse go out in my car that caused one headlight to be dimmer than the other and it made my service vehicle soon light come on.
Will do
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter #19
My service vehicle soon light is still on ad the low coolant light is on and its full.
My brake lines were replaced and sooni was told i will need new rotars on all 4 wheels due to rust.
Stopage percent is 65 to 75%.
So it was 475$.

Still need more repairs.😒 but i love my chevy.
 
1 - 19 of 19 Posts
Top