1968 327 Fast Back - Chevy Impala Forums
Impala 1st - 5th Gen Discussion 1958-1985. Discuss all Chevy Impala 1st Gen - 5th Generation Performance and Technical Discussion here.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 04-13-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Eddie G's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1968 327 Fast Back

Hey everyone I've got some questions for you about a 1968 impala fastback. I bought it a couple of weeks ago and it wasn't running at all, it has pretty much sat in a field in Colorado for the past 20 years (Springs inside brake drums literally disintegrated on me when I was rebuilding them). I have since replaced the fuel sender, fuel pump, new tank (pretty bad rusting on the top), the fuel lines and fuel filter. Spark plugs and distributor cap and rotor were also replaced. With all of that I was able to get the car to finally crank and start. It runs fine at idle but my issue is that when i try to shift it into a gear (Reverse or Drive) it will completely die on me. It wont even struggle when it catches the load, just a quick shut off. Do you guys have any suggestions for me?? My first assumption is that i have a vacuum leak somewhere, I changed out the transmission modulator for a new one and replaced the line going to it and still nothing. I also tried to rich up the choke and increase the idle RPM to see if that would at least let it catch the load but nothing as well.

I'm thinking that i need to replace the vacuum advance on the distributor (Just found the right one so I'll replace that and find out.) Not sure if the EGR valve would cause a stall when shifting into gears but that is definitely bad (waiting on it in the mail). My last option would be to replace the carburetor (Rochester 2 Jet).

Any suggestions would be greatly appreciated!
Eddie G is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 05-12-2019
Junior Member
 
79broncoowner's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sounds to me like you might have transmission problems. When you put it in gear something is not turning then killing the engine.
79broncoowner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Related Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seat back fix John Craker Chevy Impala 8th Gen Discussion 1 04-10-2019 06:36 AM
1968 Chevrolet Impala Super sport 327 4 speed RSS Bot eBay Cars For Sale: Impala 0 03-26-2019 03:40 PM
1968 Chevrolet Impala Fast back RSS Bot eBay Cars For Sale: Impala 0 05-03-2018 02:10 PM
1968 Chevrolet Impala 327 number matching RSS Bot eBay Cars For Sale: Impala 0 12-03-2017 10:50 PM
Back at the dealer may be serious this time kb3gup Mechanical and Electrical Problems 9 08-06-2017 11:25 AM


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome