Chevy Impala Forums

Chevy Impala Forums (https://www.impalaforums.com/forum.php)
-   Chevy Impala 9th Gen Discussion (https://www.impalaforums.com/chevy-impala-9th-gen-discussion/)
-   -   2014 Impala LTZ 2LZ voice recognition not working. (https://www.impalaforums.com/chevy-impala-9th-gen-discussion/1862039-2014-impala-ltz-2lz-voice-recognition-not-working.html)

USN24 03-21-2019 05:56 AM

2014 Impala LTZ 2LZ voice recognition not working.
 
1 Attachment(s)
Yesterday morning, I noticed my voice recognition not working when I tried to make a call using the blue tooth connection to my phone by pressing the call button on the steering wheel, it said Voice recognition was unavailable. (See photo, button circled in yellow. Promotional photo BTW, not my actual vehicle) I know it worked before yesterday, have used it numerous times with no issues.

Yesterday afternoon, same problem. Push the button but the DIC says voice recognition not available. Only option it gives is dismiss. The blue tooth feature on my phone still works, it will pick up incoming and out going calls as well a streaming music from my phone.

Anyone had this problem before and what might be the fix?:dunno:

1999 White C5 Coupe 03-21-2019 06:26 AM

Quote:

Originally Posted by USN24 (Post 3671989)
Yesterday morning, I noticed my voice recognition not working when I tried to make a call using the blue tooth connection to my phone by pressing the call button on the steering wheel, it said Voice recognition was unavailable. (See photo, button circled in yellow. Promotional photo BTW, not my actual vehicle) I know it worked before yesterday, have used it numerous times with no issues.

Yesterday afternoon, same problem. Push the button but the DIC says voice recognition not available. Only option it gives is dismiss. The blue tooth feature on my phone still works, it will pick up incoming and out going calls as well a streaming music from my phone.

Anyone had this problem before and what might be the fix?:dunno:


I have a 2014 Impala 2LTZ, purchased new. I have not experienced that problem.

Perhaps read the vehicle owners manual to determine if the feature was inadvertently turned off or defaulted to off, and can be turned back on?

You could also go through the various programming screens to find the feature and toggle it on and off, if still turned on?

Joes74challenger 03-21-2019 08:49 AM

just for giggles, try forgetting the device from the radio menu. then restart your phone and re-pair it. maybe an update on the phone goofed up a setting?

USN24 03-21-2019 04:00 PM

Would have never guessed.....
 
Quote:

Originally Posted by Joes74challenger (Post 3672027)
just for giggles, try forgetting the device from the radio menu. then restart your phone and re-pair it. maybe an update on the phone goofed up a setting?

Turned phone off and restarted this morning. Went to the car and the voice recognition works again. Did nothing to car but shut it off overnight. Joes74challenger, you might actually have been onto something with your advice. Thanks!:)

impaler 03-21-2019 06:55 PM

Unfortunately with computers, phones TVs and even cars, sometimes you just have to reboot.

Joes74challenger 03-22-2019 05:12 AM

After working in IT i have found a reboot fixes a stupid amount of issues lol. also i had ran into the same issue on my Silverado so i figured it would help out.

think of the car stereo as just a wireless speaker, it's only re-broadcasting what the phone is playing/doing. if the phone can't communicate properly, the vehicle can't play it either. a reboot of the phone is usually my first step (no one thinks to restart them very often so they can go months without a reboot) makes sure the phone is able to use it's hardware in order to broadcast the signal to the car (aside from ensuring bluetooth is turned on).

USN24 03-22-2019 05:33 AM

Impaler and Joes74challenger, thank you guys for the comments and advice.

I was certainly not even thinking phone problem but car problem. This site has proven to be a great conduit for passing helpful tips and known fixes for some of the common issues that may not be covered in the owners manual.

Joes74challenger 03-22-2019 05:38 AM

I'm on a silverado and cruze forum as well but have dedicated considerable time into this one. I find it is laid out reasonably and has a great member base that contributes heavily. I've seen a few senior members whom obviously have an electrical background provide some awesome how to instructions for testing a wiring issue.

That silverado forum just has a weird layout and everything is in abstract form it seems. Makes finding information really difficult.


Sent from my iPhone using Tapatalk


All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
This site is not affiliated nor endorsed by General Motors Corp. Chevy Impala and related trademarks are the property of General Motors Corp.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome