Stumbling & Hestitating FI 92 5.7 how do I check for grounding problems? - Chevy Impala Forums
Buick Roadmaster General and Technical discussion for the B-Body Buick Roadmaster (1991-1996) and Oldsmobile Custom Cruiser (1991-1992).

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 04-23-2011 Thread Starter
Junior Member
 
Bluwily's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Burbank, CA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Stumbling & Hestitating FI 92 5.7 how do I check for grounding problems?

My Roadmaster has 230,000 on it and I am trying to keep it going. Recently it started to have the idle all over the place and stalling at stops. It also loses power on the highway. I replaced the idle air control valve. At first this seemed to cure some of the problem. Soon the stalling started to return. But now it would idle good but would bog down as you depressed the gas pedal. First I could get the car going with very little throttle and crawl up to speed but soon the part throttle that I was able to use became smaller and smaller until I was left with only idle. At its worst the car would backfire through the throttle body & tailpipe. I changed the throttle position sensor and the car started running fine. On the test drive I noticed a little bit of hesitation while at speed on the way home. I am old school and not very computer or fuel injection literate. I have read some people mention bad grounds causing problems. It seems to come and go with no rhyme or reason. Can anyone out there point me in the right direction how & where to check to cure this problem? Thanks!
Bluwily is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 04-25-2011 Thread Starter
Junior Member
 
Bluwily's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Burbank, CA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It's Back

The stumbling and loss of power have returned. The car idles a lot better and throttle response is nice when the car wants to run right. It seems to run well off idle like taking off from a stop and will run until it reaches about 2500 rpm. Then it loses power if I push down on the gas pedal it causes the engine to go on & off & backfire. If I back off on the pedal at idle and just above the motor starts working again but just push on the pedal to much and it just takes a nose dive. But the car runs fine sometimes?
Bluwily is offline  
post #3 of (permalink) Old 04-26-2011
Junior Member
 
Nigel's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had the same problem on my 92 with the loss of power when there is more engine load. Did hot air blow out the front vents when that occured? Could be a clogged cat.
Nigel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 05-29-2011 Thread Starter
Junior Member
 
Bluwily's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Burbank, CA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The Cure

Took it to a mechanic and turns out the distributor and coil had gone out. The car runs great now.
Bluwily is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome