08 impala ls misfiring on acceleration - Chevy Impala Forums
Autocare and Maintenance Auto detailing, care, and maintenance.

User Tag List

 2Likes
  • 1 Post By sheila
  • 1 Post By Joes74challenger
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 06-02-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Demott128's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
08 impala ls misfiring on acceleration

My girlfriend has an 08 impala ls with the v6. When accelerating it kind of hessitates I guess I could say. You can see the rpms drop a couple 100 then go up. When accelerating hard the check engine light will flash multiple times. I'm guessing its due to misfiring. But the car is not throwing any codes and idles perfect. It will even do it going 65 with the crouse control on. We dont have a lot of money to take it to a shop. I tend to work on my own vehical. Just asking around to see if anyone has any idea what this could be. I'm going to do the plugs and wires soon as possible. Figure that should be done any way seeing the car has 123,xxx.
Demott128 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 06-02-2019
Senior Member
 
sheila's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,534
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 161 Post(s)
Thanks: 311
Thanked 295 Times in 231 Posts
If the cel is flashing, it's misfiring. If neglected, it'll ruin a cat(s). I'd check/replace plug(s), wire(s) and coil(s). If no luck, move to injectors and compression/leak-down tests.
plano-doug likes this.
sheila is offline  
post #3 of (permalink) Old 06-03-2019
Senior Member
 
Joes74challenger's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Fort Wayne
Posts: 1,286
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 249 Post(s)
Thanks: 30
Thanked 121 Times in 117 Posts
Garage
if you made it to 128k on the original plugs that's impressive. by 105k mine had a miss at 4500 rpms. plugs and wires cured my issue, i'd guess they wouldn't hurt yours since you're due anyways. good first place to start.

on my 2010 3.5 i had to remove the top motor mounts going to the radiator support and roll the motor forward 4 inches to get to the back plugs. the one by the alternator was a pain but do-able.
Bill58 likes this.
Joes74challenger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 06-03-2019
Senior Member
 
Joes74challenger's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Fort Wayne
Posts: 1,286
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 249 Post(s)
Thanks: 30
Thanked 121 Times in 117 Posts
Garage
double post-delete me please.
Joes74challenger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome