2006 SS Wont Start! - Chevy Impala Forums
Chevy Impala 8th Gen Discussion W-Body 2006-2013 (2014+ Limited). Discuss all Chevy Impala 8th Generation Performance and Technical Discussion here.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 09-14-2008, 11:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
06IMPALA$$'s Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2006 SS Wont Start!

Hello thanks for reading! I gotta beautiful 06 imp SS that I love and take such good care of! Anyways I think my 1200 amp and subs killed my battery. I took it to Sears and they tested the alternator battery and starter. alt and starter were good and they said my battery was shot. So i put in the most expensice optima, it was like 220 bucks yellow top. So they put that in and now it wont start at all!! It is sitting at sears now until they figure out what could be wrong. All the lights come on and gauges but when you go to to turn the key to start nothing, no clicking or nothing. Like i said headlights good gauges good door lock/unlock good, but the engine wont start! I seen some topics online and it looks like it could be sometype of passcode/lock issue. I dont know what to do, please help thank you
06IMPALA$$ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 09-15-2008, 06:22 AM
Junior Member
 
buster2209's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I dont own a 2006 SS but used to be a mechanic years ago

From what you desribe and the age of the car, I would put gud money on ur immobiliser has kicked in

The ECU on the car sounds like it wont let you send the electrical signal to the starter motor because it has detected that a new battery has been fitted which it's probaly interpreted as criminal behaviour therefore wont let the car start

My friend had a similar problem on a 2004 BMW when he changed his head unit. BMW had to be called out then and a tech wiv a laptop sorted it out
buster2209 is offline  
post #3 of (permalink) Old 09-15-2008, 08:23 AM Thread Starter
Junior Member
 
06IMPALA$$'s Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks

Thank you, I will let the techs at Sears know that, I think they have a tool they shouldve connected so that my car had a little juice while they took the battery out so it didn't lose all it's internal memory, oh well. thanks for the help if anyone else has ideas thatd be appreciated
06IMPALA$$ is offline  
post #4 of (permalink) Old 02-23-2009, 11:04 AM
Junior Member
 
soundsmith's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, IL
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
06IMPALA$$ was that this issue with this incident?

2006 CHEVROLET IMPALA ONYX LS4 5.3L

Diablo Tuned
K&N 63-3059 Aircharger CAI System
Magnaflow 16707 T304 2.5" Cat-Back Exhaust
Eagle Eyes Black-Out CCFL Halo LED Projector Headlights
Pilot WI-H3 BP Hyper White H3 HID sims
LED Tail Lights + Resisters
Eagle GT 2s
Debadged Exterior


[Deleted: Goodyear Eagle RS-A P235/50R18]
[Deleted: QTP Electronic Cutout System]
[Coming: MPD Inc hood ]
soundsmith is offline  
post #5 of (permalink) Old 07-21-2009, 06:07 PM
Junior Member
 
Herfnwolf's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Any update on this problem? I have the same problem right now.

DJ
Herfnwolf is offline  
post #6 of (permalink) Old 07-28-2012, 11:15 AM
Junior Member
 
ninfa2008's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hello im new here .I have the ame problem . Any answers?
ninfa2008 is offline  
post #7 of (permalink) Old 07-28-2012, 12:20 PM
Senior Member
 
imandyyornot's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Brooklyn NY
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 13
Thanked 29 Times in 18 Posts
Send a message via AIM to imandyyornot
should of made a new post instead of ressurecting a dead one, but. One thing I gotta ask. Are you using your Original Key? or is it a duplicate? try your original factory key. and if you have the auto starter try it. it it fails. turn off your car. lock it, unlock, and put the key in to Accessory mode ON and give it a good 30 seconds. Then try cranking it again.

Anyone From The NYC Area? Lets Meet Up.

06 Impala LS
imandyyornot is offline  
post #8 of (permalink) Old 07-30-2012, 10:52 AM
Senior Member
 
ChevroletCustomerService's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 926
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 61 Times in 49 Posts
As imandyyornot suggested, a new thread topic may help generate more responses!

Ninfa, if you decide to explore the option of going to a dealership for service, please send me a direct message anytime for further assistance.

Best,

Katie
Chevrolet Customer Service
ChevroletCustomerService is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 Impala SS Wont Start ? Keylo94SS Mechanical and Electrical Problems 6 02-09-2009 08:46 AM
96 impala wont start bjmcmonkey 6th Gen Engine Performance 8 12-17-2008 08:59 AM
car wont start 06IMPALA$$ Automotive Discussion 1 09-15-2008 07:58 AM
06 SS wont start! 06IMPALA$$ Mechanical and Electrical Problems 1 09-15-2008 02:56 AM
96' Camaro Z28 LT1 Wont Start Marshall Automotive Discussion 1 08-10-2008 10:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome