Electrical Issues - Chevy Impala Forums
Chevy Impala 7th Gen Discussion W-Body 2000-2005. Discuss all Chevy Impala 7th Generation Performance and Technical Discussion here.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 06-19-2017, 07:25 AM Thread Starter
Senior Member
 
THRobinson's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Zurich, ON (Canada)
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 6 Posts
Electrical Issues

Been having some weird electrical stuff the past few weeks, looking for a start point in troubleshooting.

Around Xmas, the high beam light on the dash went out, assumed the bulb because have about 3 other bulbs out as well. Other than that car was fine until this month.

2 weeks ago I was driving and the interior lights came on. Played with the light switch/knob and eventually lights went back off.

Last week, the odometer display was dead for 5min then turned back on. Today the same thing happened, except it didn't turn back on instead it came on slowly, only a few seconds but turned on like someone was using a dimmer switch vs an on/off switch.

Later last week, went into a parking lot and high beam light working again, indicating my high beams were on. Turned them off, tested a few times and was fine again. Shopped, came back to the car, and Tried the high beams again and if I pull on the lever the light flickers blue on the dash, I can see the car in front my high beams going on but won't stay on, soon as I let go, light goes off, won't click and stay on.

Gave up, started to drive away and interior lights came on again. Played with the switch again no luck, then on its own it turned off a few minutes later.

High beams, can you turn them on during day time? is there something that prevents you from doing so until night time maybe? Almost never use them, never tried in the daytime before so, not sure if related to the same issue or not.

Otherwise, the test is a bit annoying... not sure if a wire? fuse?

Any ideas what/where to start?

2002 Chevy Impala 3.4l - Navy Blue Metallic
Zurich, Ontario (Canada)
THRobinson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
electrical issues g3a9j7 Chevy Impala 7th Gen Discussion 1 01-07-2015 04:00 PM
Intermittent electrical issues hockey593 Chevy Impala 7th Gen Discussion 5 04-27-2013 05:50 PM
Lights/Electrical Issues gletob Chevy Impala 7th Gen Discussion 5 10-21-2012 04:46 PM
Electrical issues HammerDown Automotive Discussion 12 09-17-2010 12:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome